Mediatiedote ePressi.com: Ähtäri Zoon pandat ja eläinpuiston elämää virtuaalisesti MATKA 2017 -messuilla

https://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/ahtari-zoon-pandat-ja-elainpuiston-elamaa-virtuaalisesti-matka-2017-messuilla.html

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2017 klo 14:23
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ähtäri Zoon jättiläispandahanke etenee suunnitellusti ja Ähtäri Zoo tähtää pandojen tuloon Suomeen kuluvan vuoden joulukuussa. Matkailijat voivat jo tutustua pandoihin ja Aasian uhanalaisiin eläinlajeihin, mm. pikkupandaan ja lumileopardiin, virtuaalisesti Helsingin MATKA 2017 -messuilla osastolla 6s50. Messuosaston vetonaula on Virtual Zoo 2.0 -virtuaalieläinpuisto, jossa sekoitetun todellisuuden tilassa tapaa myös muitakin eläinpuiston karvakuonoja.

Kesällä 2016 The Box -hanke ja Ähtäri Zoo toteuttivat Ähtärissä hotelli Mesikämmenessä virtuaalieläinpuisto Virtual Zoon. Virtuaalieläinpuiston ensimmäisessä prototyypissä rauhallinen tunnelma, vihreä matto sekä bambupuut ja kalliot kutsuivat kävijät aistimaan eläinten elämää suurilta videoseiniltä. Älypöydän kuvien, videoiden ja artikkelien avulla tutustuttiin uhanalaisten eläinten maailmaan. Mieleenpainuvin kokemus syntyi, kun katsoi eläinaitausten sisällä kuvattua 360-asteen videokuvaa turvallisesti VR-lasien välityksellä. Kuva- ja ääniärsykkeiden lisäksi metsän tuoksua lisättiin virtuaalieläinpuiston ympäristöön.

Virtual Zoon tekniikkaa ja sisältöjä esitetään nyt MATKA 2017 -messuilla ja uudistettuna kesällä 2017 Ähtärissä. Ähtäri Zoon messuosastolla on esillä kaikki alueen matkailupalvelut ja myös ekologinen seikkailupuisto Flowpark. Messuosaston vetonaula on Virtual Zoo 2.0 -box, jossa sekoitetun todellisuuden tilassa pääsee tutustumaan eläinpuiston eläimiin ja tuleviin asukkeihin, Kiinan jättiläispandoihin ja arvokkaaseen suojelutyöhön, jossa Ähtäri Zoo on ollut mukana jo vuosikymmeniä.

AR- ja VR-teknologian osastolle tuottaa Haaga-Helian ja Tekesin tammikuussa 2016 käynnistynyt yhteishanke The Box.

”Tutkimme The Boxissa, kuinka eri aisteja sekoittavaa rikastettua todellisuutta, virtuaalisuutta, robotiikkaa ja keinoälyä voidaan hyväksikäyttää matkailutoimialalla”, kertoo The Box -hanketta johtava Haaga-Helian lehtori Pasi Tuominen. ”Ähtärin Zoo Box on hyvä esimerkki siitä, kuinka rikastetulla todellisuudella voidaan tukea perusliiketoimintaa. Virtuaalikokemus pandoista tuo eläimet lähemmäksi matkailijaa.”

Kesällä 2017 Ähtäri -hallissa avataan Virtual Zoon seuraava versio. Lisätietoja: www.thebox.fi

The Box -hanke, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Pasi Tuominen, projektijohtaja               Eeva Puhakainen, tiedotus & kuvapyynnöt
pasi.tuominen(at)haaga-helia.fi                eeva.puhakainen(at)haaga-helia.fi

Puh. +358 40 488 7536                            Puh. +358 40 488 7166
The Boxiin voi tutustua verkossa www.thebox.fi ja www.facebook.com/imagineeringbox/.


Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo

Juhani Haapaniemi, toimitusjohtaja       Elina Viitanenmarkkinointi- ja viestintäpäällikkö
juhani.haapaniemi(at)ahtarizoo.fi             elina.viitanen(at)ahtarizoo.fi
puh. +358 400 565 223                            p. +358 40 630 1500

 

Jättiläispandojen ohjelmakokonaisuus julkaistaan yhteisesti Kiinan kanssa sovittavana ajankohtana. Pandahankkeeseen voi tutustua Ähtäri Zoo Pandaportaalin www.pandaportal.fi kautta.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 630 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.