ePressi.com: Gastro Box tarjoaa rikastettua elämystä

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 11:14
Julkaisija: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Gastro Box on ensimmäinen esimerkki monialaisesta The Box -hankkeesta, jossa tutkitaan rikastetun todellisuuden mahdollisuuksia asiakaskokemukseen vaikuttavana seikkana. Hankesimulaatio on koettavissa Gastro Helsinki -messuilla 16.–18.3. Helsingin Messukeskuksessa.

Asiakaskokemus syntyy monesta, vaikeastikin määriteltävästä seikasta: Miltä ruoka maistuu? Miltä annos näyttää? Miltä se tuoksuu? Miltä hotellihuoneen matto tuntuu paljaille jaloille? Miten huone on valaistu? Kenen kanssa kokemus jaetaan? Kun tähän lisätään rikastetun todellisuuden teknologiset mahdollisuudet, voi hotellihuone sijaita sademetsässä tai virtuaaliravintolassa syödään yhtä aikaa koko suvun voimin, vaikka istutaankin ympäri maailmaa.

Rikastetun todellisuuden sovellukset ovat suurten massojen arkipäivää vuonna 2020. Ei ole pitkä harppaus siihen, että vaikkapa auton navigaattori suosittelee pysähdyspaikkaa, sillä ”67 Facebook-kaveriasi on peukuttanut huoltoasemaa”.

Gastro Helsinki -messuilla rikastetusta elämyksestä tarjoillaan maistiaisia kutsuvieraille virtuaalisella makumatkalla, jonka suuhunpantavat on loihtinut keittiömestarikaksikko Jaakko Sorsa (tuttu mm. Chez Dominiquesta, Finnairista) ja Sami Rekola (Palace Gourmet, Savoy). Myös yleisö voi messuilla tutustua Gastro Boxin liikkuvan tilan ratkaisuihin, ääni- ja tuoksumaailmaan ja muihin teknisiin käyttömahdollisuuksiin.

Rikastetun elämyksen tutkimusmatka jatkuu kevään 2016 aikana, kun Haaga-Helia amk:n Haagan kampukselle avataan Haaga Box. Kaiken kaikkiaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Tekesin yhteishankkeessa syntyy vuosina 2016–2018 useita rikastetun todellisuuden palveluympäristöjä, joissa asiakkaat kokevat muun muassa jouluisia ja eläinpuistoteemallisia elämyksiä.

The Boxin yhteistyökumppaneita ovat Manchester Metropolitan University, Universidado do Algrave, Hotelschool den Hague, Metos, Pixoi, Pinto, CMB Ravintolat, Flik, Fantasia Works, Hotel Haaga ja Sinebrychoff.

Lisätietoja:
info@thebox.fi
The Box projektipäällikkö, tutkija Pasi Tuominen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, p. 040 764 1319
The Box tiedotus, lehtori Eeva Puhakainen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, p. 040 488 7166

Lehdistökuvia osoitteessa www.thebox.fi

Seuraa hanketta
Facebookissa https://www.facebook.com/imagineeringbox/
Instagramissa @the_box_project
Twitterissä @theboxfinland

#thebox #whatsinthebox #gastrobox2016

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.